REKLAMA
Zdroj: Tomsmith585 from Getty Images Signature
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a smotanou
Recept na zapekané zemiaky s kyslou kapustou a smotanou, ktoré môžu byť hlavné jedlo alebo aj príloha.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 ks zemiak
- 500 g kyslá kapusta
- 200 ml smotana na varenie
- 100 g tvrdý syr
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 1 ks bobkový list
- 1 ks celé čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrievajte rúru na 180 stupňov Celzia a zapekaciu misku vymazať olejom.
2. Krok
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame.
3. Krok
Na panvici opražíme cibuľu, cesnak, bobkový list a korenie. Pridáme kyslú kapustu a varíme 10 minút.
4. Krok
Do vymazanej misky vkladáme vrstvu zemiakov, vrstvu kapusty a pokračujeme, kým nebudú všetky ingrediencie minúť, vrch by mal skončiť zemiakmi.
5. Krok
Vrch posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre 60-70 minút.
6. Krok
Necháme jedlo trochu vychladnúť pred podávaním.