REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky v kombináci s mletým mäsom a postrúhaným syrom a kyslými uhorkami chutia výborne.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 700 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks lúpané rajčiny Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • syr na zapekenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ako prvé si očístíme a nakrájame zemiaky na plátky, cibuľu nadrobno.

2. Krok

Na rozpálenej panvici opečieme na oleji nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.

3. Krok

Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, nakrájané ošúpané rajčiny a pretlak. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme spolu približne 15 minút.

4. Krok

Do zapekacej misy začneme vrstviť osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, opäť zemiaky, druhú polovicu zmesi a zase zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.

5. Krok

Približne 10 minút pred koncom vyberieme zemiaky z rúry a vrch posypeme postrúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 5 - 10 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov