Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Zapekané zemiaky s mletým mäsom
Zapekané zemiaky v kombináci s mletým mäsom a postrúhaným syrom a kyslými uhorkami chutia výborne.
Ingrediencie
- 1 kg zemiak
- 700 g mleté hovädzie mäso
- 3 ks lúpané rajčiny
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 ks Cibuľa
- syr na zapekenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si očístíme a nakrájame zemiaky na plátky, cibuľu nadrobno.
Na rozpálenej panvici opečieme na oleji nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.
Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, nakrájané ošúpané rajčiny a pretlak. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme spolu približne 15 minút.
Do zapekacej misy začneme vrstviť osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, opäť zemiaky, druhú polovicu zmesi a zase zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.
Približne 10 minút pred koncom vyberieme zemiaky z rúry a vrch posypeme postrúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 5 - 10 minút.