REKLAMA
Zaváraná cvikla s chrenom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
CVIKLA
- 21⁄2 kg cvikla
NÁLEV
- 1 l ocot
- 21⁄2 l voda
- 500 g kryštálový cukor
- 1 čl kmín
- 2 pl nastrúhaný chren
- 1 korenie Deko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cviklu si uvaríme aby sa nám dala dobre ošúpať. Nastrúhame si ju.
2. Krok
Pripravíme si nálev. Do hrnca dáme vodu, ocot, cukor, deko. Všetko spolu uvaríme aby sa cukor rozpustil.
3. Krok
Do uvareného nálevu pridáme chren a premiešame.
4. Krok
Cviklu si dáme do pohárov a zalejeme nálevom. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút.