Zdroj: irynamelnykphotos from Canva
Zaváraná paradajková omáčka na cestoviny
Recept na zaváranú paradajkovú omáčku na cestoviny, ktorú si môžete pripraviť do zásoby na celú zimu.
Ingrediencie
- 2 kg čerstvých paradajok
- 1 ks červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Hŕstka čerstvých byliniek (bazalka, oregano tymián)
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička cukru
- 1⁄2 lyžičky mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky umyte a nakrájajte na štvrtiny. Cibuľu a cesnak ošúpte a nadrobno nakrájajte.
V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Restujte ich niekoľko minút, kým cibuľa nezačne meniť farbu.
Potom pridajte nakrájané paradajky, soľ, cukor a korenie. Prikryte a varíte asi hodinu na miernom ohni. Pomalým varením sa uvoľnia všetky chute a vaša omáčka bude lahodná.
Keď sú paradajky úplne mäkké, pridajte čerstvé bylinky. Potom omáčku rozmixujte ponorným mixérom na hladko.
Hotovú omáčku rozlejte do vopred pripravených zaváracích pohárov. Vždy sa uistite, že poháre sú čisté a sterilné, aby sa predišlo nežiaducemu kvaseniu.
Poháre uzavrite a zavárajte cca 20 minút.
Po vychladnutí ich vyberte z hrnca a uložte na tmavom mieste.