REKLAMA
Zavárané huby v sladkokyslom náleve
Nakladané zavárané huby v sladko-kyslom náleve
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg čerstvých prebratých a očistených húb
- 1 l voda
- 300 ml octu
- 30 g soľ
- 30 g kryštálový cukor
- bobkový list
- pár zrniek celého čierneho a nového korenia
- pokrájaná cibuľa
- kolieska mrkvy
- pár zrniek horčicového semena
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Huby očistené a nakrájané povaríme asi 4 minúty. V mierne osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Do hrnca si dáme vodu, pridáme ocot, soľ , cukor, bobkový list a koreniny. Pridáme aj cibuľu nakrájanú na kolieska a mrkvu.
2. Krok
Nálev rozvaríme a pridáme na huby. Spolu povaríme ešte 10 minút.
3. Krok
Huby aj s nálevom dajte do pohárikov a uzatvorte viečkami. Potom sterilizujte ešte 30 minút.