Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Zavárané lečo
Zavárané lečo je skvelý spôsob, ako si vychutnať letnú úrodu papriky a paradajok po celý rok.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 1 kg Zrelé paradajky
- 1 kg paprika
- 2 ks Cibuľa
Korenie
- 2 ks bobkový list
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pripravte zeleninu. Paradajky ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a dajte do veľkého hrnca. Papriku a cibuľu nakrájajte na malé kocky a pridajte k paradajkám. Pridajte bobkový list a čierne korenie.
Hrniec položte na sporák a nechajte pomaly variť na miernom ohni 2 hodiny. Občas premiešajte, aby sa zelenina nespálila. Ak je lečo príliš husté, pridajte trochu vody.
Keď je lečo hotové, nalejte ho do vopred pripravených, sterilizovaných pohárov. Poháre ihneď uzavrite a nechajte vychladnúť.
Po vychladnutí poháre skontrolujte, či sú dobre uzavreté. Ak je všetko v poriadku, lečo môžete ponechať na tmavom a chladnom mieste.