Zdroj: Pixabay
Zdravé syrové zeleninové karfiolové nachos
Tento recept na karfiolové nachos je zdravším a chutnejším variantom tradičných nachos a nahrádza klasické kukuričné lupienky karfiolom s nízkym obsahom uhľohydrátov a živín. Tieto nachos sú doplnené roztaveným syrom, čerstvou zeleninou a kyslou smotanou a sú skvelým predjedlom alebo občerstvením na deň hier.
Ingrediencie
- 1 ružičky karfiolu
- 3 pl olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 pohár Strúhaný syr čedar
- 1⁄2 pohár nakrájané paradajky
- 1⁄2 pohár Nakrájaná červená cibuľa
- 1⁄4 pohár Jalapeños nakrájané na plátky
- 1⁄4 pohár čierne olivy, nakrájané na plátky
- 1⁄4 pohár nasekaný koriander
- 1⁄2 pohár kyslá smotana
- 1⁄2 pohár guacamole
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 220 °C (425 °F). Plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
Ružičky karfiolu rozložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte, aby boli ružičky rovnomerne obalené.
Karfiol pečte vo vyhriatej rúre asi 15 minút, kým nezačne hnednúť a na okrajoch nie je chrumkavý.
Plech vyberte z rúry. Karfiol posypte rozdrobeným syrom, vráťte do rúry a pečte ďalších 5 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nevytvorí bublinky.
Kým sa syr taví, nakrájajte paradajky, červenú cibuľu a jalapeños na kocky, čierne olivy na plátky a koriander nasekajte.
Keď sa syr roztopí, vyberte ho z rúry a na karfiol nasypte nakrájanú zeleninu, nakrájané olivy a nasekaný koriander.
Polevu pokvapkajte kyslou smotanou a guacamole a ihneď podávajte ešte teplú.