Zdroj: Pixabay
Zdravé zeleninové plnené huby Portobello
Plnené huby Portobello sú vynikajúcim predjedlom alebo hlavným jedlom! Tento výdatný recept obsahuje čerstvé portobelly plnené syrovou a pikantnou náplňou, ktoré sa dokonale upečú. Vegánska varianta, ktorú si určite zamiluje každý hosť!
Ingrediencie
- 4 Huby Portobello
- 2 pl Olivového oleja
- 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky Cesnaku, jemne nasekaného
- 1 Paprika, jemne nasekaná
- 1 Paprika, jemne nasekaná
- 1 pohár Nasekaného špenátu
- 1⁄2 pohár strúhanky
- 1 pohár Rozdrvený syr feta (pre vegánsku variantu nahraďte vegánskym syrom)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 375 stupňov F (190 stupňov C).
Šampiňóny portobello opatrne očistite a odstráňte stopky. Pomocou lyžice vyškrabte žiabre a pripravte si miesto na plnku.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu, cesnak a papriku. Varte, kým zelenina nezmäkne, približne päť minút.
Do panvice pridajte nasekaný špenát a restujte, kým nezvädne. Odstráňte z ohňa.
V miske zmiešajte uvarenú zeleninovú zmes so strúhankou a syrom feta. Dochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií.
Každú hubu naplňte veľkým množstvom plnky.
Huby poukladajte na plech na pečenie. Pečte 15-20 minút, kým huby nezmäknú a plnka nezíska zlatohnedú farbu.
Vyberte z rúry, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte ešte teplé.