Zdroj: Pixabay: ponce_photography
Zdravý pečený mangový cheesecake
Svieža, tropická chuť zrelého manga a krémové kopčeky tvarohovej dobroty harmonizujú s chrumkavou, maslovou kôrkou, vďaka čomu je tento mangový cheesecake dokonalým potešením pre vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie
- 2 poháre Omrvinky z grahamových sušienok
- 1⁄2 pohár maslo rozpustené
- 3 Veľké zrelé mango
- 3 balíky zmäknutý smotanový syr
- 1 pohár kryštálový cukor
- 3 Veľké vajcia
- 1⁄2 pohár šľahačka
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 325 stupňov F. Podľa mojich skúseností dobre vyhriata rúra vytvára dokonalý základ pre tvarohový koláč.
V miske zmiešajte grahamové sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes pevne vtlačte na dno 9-palcovej formy na pečenie. Kôrku môžete nechať v chladničke asi hodinu, podľa mňa to pomôže, aby bol základ dobre stuhnutý a pevný.
Mangá ošúpte, zbavte kôstok a rozmixujte v mixéri alebo kuchynskom robote. Odstavte.
Vo veľkej mise vyšľahajte mäkký smotanový syr s cukrom, kým nie je ľahký a nadýchaný. V tomto momente sa začína kúzlo, nadýchanosť skutočne mení celkovú štruktúru.
Po jednom zašľahajte vajcia, pričom dbajte na to, aby sa každé z nich pred pridaním ďalšieho úplne zapracovalo.
Vmiešajte mangové pyré, šľahačku, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, ale nezabudnite, aby ste to nepreháňali, pretože by sa do hmoty mohlo dostať viac vzduchu, čo by mohlo viesť k vzniku trhlín.
Cesto nalejte na dno formy a vrch vyhlaďte.
Pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu a 15 minút alebo kým sa stred po zatrasení len mierne nezachveje. Verte mi, mali by ste odolať nutkaniu často otvárať rúru, ovplyvňuje to proces pečenia.
Nechajte tvarohový koláč vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho uložte do chladničky na 6 hodín, prípadne cez noc. Kľúčom k úspechu je trpezlivosť, nechajte cheesecake úplne stuhnúť, aby bol výsledok čo najlepší.
Nakrájajte a podávajte, podľa potreby ozdobte plátkami manga alebo šľahačkou.