Zdroj: Pixabay
Zelená špargľa
Grilovaná zelená špargľa v prošute je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu čerstvú šparglľu a pridať im bohatú chuť
Ingrediencie
- 24 ks špargľa
- 6 plátkov prošuta
- 2 pl extra panenského olivového oleja
- čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pred začatím prípravy si umyte špargle pod tečúcou vodou a osušte ich. Odstráňte tvrdšie konce špargle odrezaním približne 2,5 cm od spodku.
Vezmite jeden plátok prošuta a na koniec položte 4 stonky špargle. Pomaly zvinujte prošut okolo špargle, aby ju obalila. Pokračujte s ďalšími stonkami špargle a plátkami prošuta, až kým nebudete mať obalené všetky.
Predhrejte gril na strednú teplotu. Keď je gril dostatočne rozohriaty, potrite obalenú špargľu olivovým olejom zmiešaným so soľou a korením.
Položte špargľu na gril a grilujte ju približne 2 až 3 minúty na každej strane. Môžete podávať ako prílohu alebo jesť samotné ako ľahký obed.