REKLAMA

Zeleninová polievka s haluškami

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Polievka

  • 1 malé cibuľa alebo jarné cibuľky Pridané do
  • 3 hrste čerstvého vylúpaného hrášku Pridané do
  • 2 malé karotky Pridané do
  • 12 mladého kalerábu Pridané do
  • pár malých ružičiek karfiolu Pridané do

Halušky

  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 5 pl hrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • pár kvapiek citrónovej šťavy Pridané do
  • 1 pl nasekaných byliniek napr petržlen vňať pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vylúpaný hrášok, na kolieska nakrájanú karotku, na kocky nakrájaný kaleráb a malé ružičky karfiolu. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Varíme na strednom plameni asi 10-15 minút.

2. Krok

Tip: Na záver do polievky pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy – keďže je mladá zelenina sama o sebe sladká, kvapka citrónu pomôže vyvážiť chuť.

3. Krok

Medzitým si z vajíčka, mäkkého masla, múky, soli a nasekaných byliniek pripravíme cesto na halušky. Ak je príliš husté, rozriedime troškou vody. Cez haluškovač pretlačíme do polievky malé halušky a 3-5 minút povaríme.

4. Krok

Halušky môžeme pripraviť aj zvlášť v troche vývaru alebo vody a až po uvarení vložiť do polievky. Ozdobíme zvyšnými bylinkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4816 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Večera

4536 receptov

Dezert

3706 receptov