Zeleninová polievka s haluškami
Ingrediencie
Polievka
- 1 malé cibuľa alebo jarné cibuľky
- 3 hrste čerstvého vylúpaného hrášku
- 2 malé karotky
- 1⁄2 mladého kalerábu
- pár malých ružičiek karfiolu
Halušky
- 1 pl maslo
- 1 vajce
- 5 pl hrubá múka
- soľ
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 1 pl nasekaných byliniek napr petržlen vňať pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Na kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vylúpaný hrášok, na kolieska nakrájanú karotku, na kocky nakrájaný kaleráb a malé ružičky karfiolu. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Varíme na strednom plameni asi 10-15 minút.
Tip: Na záver do polievky pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy – keďže je mladá zelenina sama o sebe sladká, kvapka citrónu pomôže vyvážiť chuť.
Medzitým si z vajíčka, mäkkého masla, múky, soli a nasekaných byliniek pripravíme cesto na halušky. Ak je príliš husté, rozriedime troškou vody. Cez haluškovač pretlačíme do polievky malé halušky a 3-5 minút povaríme.
Halušky môžeme pripraviť aj zvlášť v troche vývaru alebo vody a až po uvarení vložiť do polievky. Ozdobíme zvyšnými bylinkami.