REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DgFnkZ6sL_mHoYVs0TpL/99c22c85595316f8df74b189a29279a4.jpeg)
Zeleninová žemlovka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 5 ks rohlíky
- 3 ks vajce
- 500 g huba
- 200 g brokolica
- mlieko
- 280 g biely grécky jogurt
- podľa chuti strúhaný syr
- podľa chuti horčica
- soľ
- korenie
- olivový olej
- mleté ovsené vločky
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
2 vajcia uvaríme, takisto brokolicu / al dente.
2. Krok
Šampiňóny nasucho upečieme.
3. Krok
Do zapekacej misy dáme trošku olivového oleja, posypeme pomletými ovsenými vločkami.
4. Krok
Rohlíky nakrájame na hrubšie,namočíme do mlieka a dáme na dno misy.
5. Krok
Na rohlíky navrstvíme opečené šampiňóny, vajíčka a brokolicu . Soľ a korenie použijeme podľa chuti.
6. Krok
Na vrch dáme opäť rohlíky namočené v mlieku.
7. Krok
Posypeme strúhaným syrom.
8. Krok
Jogurt vymiešame s jedným vajíčkom , pridáme horčicu, osolíme, okoreníme. Zalejeme žemlovku.
9. Krok
Dáme zapiecť.
10. Krok
Dobrú chuť 🙂.