Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Zelerový šalát s hruškou
Som veľkým fanúšikom zeleru - má jedinečnú, mierne pikantnú chuť, ktorá dodáva charakter mnohým rôznym jedlám. Najradšej ho mám surový, v šalátoch - je chrumkavý a osviežujúci. V mojom prípade je tento recept výnimočný, pretože sa mi spája s jeseňou, keď sú zeler a hrušky najkrajšie. Hruška tu dodáva jemnú sladkosť, ktorá sa dobre kombinuje s ostatnými prísadami. Tento recept určite odporúčam na všetky ročné obdobia!
Ingrediencie
- 1 ks Stredne veľký zeler
- 2 ks Zrelé hrušky
- citrónová šťava
- 3 lyžice Olivové oleje
- 3 lyžice Olivové oleje
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 zväzok petržlenová vňať
- 1 hrsť vlašské orechy
Najnovšie letáky
Postup
Najprv umyte a ošúpte zeler. Potom ho nakrájajte na tenké plátky a potom na tyčinky alebo kocky. Použitím špeciálneho strúhadla alebo kuchynského robota dosiahnete ešte lepší výsledok a skrátite čas prípravy.
Hrušky umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ak máte k dispozícii orezávač na zeleninu, odporúčam ho použiť. Ošetrite ich citrónovou šťavou, aby neztmavli.
Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Vlašské orechy opražte na suchej panvici, nechajte vychladnúť a potom ich nahrubo nasekajte.
Teraz je čas zmiešať všetky prísady. Do misky vložte zeler, hrušky, nasekanú petržlenovú vňať a orechy.
Všetko pokvapkajte olivovým olejom, podľa chuti osoľte a okoreňte a jemne premiešajte.
Šalát chutí najlepšie asi 30 minút po príprave, keď sa všetky ingrediencie spoja. Odporúčam ho však podávať hneď po príprave, keď sú zeler a hruška ešte chrumkavé.