Zdroj: Dar1930 via Getty Images
Zemiaková a ružičková panvica so slaninou
Táto panvica so zemiakmi a ružičkovým kelom je jednoduché a chutné jedlo, ktoré rada pripravujem pre svoju rodinu. Kombinácia zemitých zemiakov a mierne horkého ružičkového kelu je jednoducho neodolateľná. Toto smaženie obohatené o chrumkavú opečenú slaninu a zakončené štipkou muškátového orieška sa rýchlo stane obľúbeným jedlom na vašom stole.
Ingrediencie
- 800 g zemiaky
- 500 g Ružičkový kel
- 200 g slanina
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
- soľ a korenie
- 1 ČL Muškátový oriešok
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť panvicu so zemiakmi a ružičkovým kelom, najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Odporúčam nakrájať zemiaky na rovnako veľké kúsky, aby sa varili rovnomerne.
Ružičkový kel očistite a rozrežte na polovicu. Ak je kapusta väčšia, odporúčam ju nakrájať na štvrtiny, aby sa rýchlejšie uvarila.
Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom slaninu, kým nie je chrumkavá. Vždy používam slaninu s vysokým obsahom tuku, pretože jej dodáva extra chuť.
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a pridajte k slanine na panvici. Oboje opečte dozlatista a do chuti.
Teraz pridajte zemiaky a smažte ich na strednom ohni asi 10 minút, kým nezačnú hnednúť. Potom pridajte ružičkový kel a smažte ďalších 10 minút. Počas tejto doby rád prikryjem panvicu pokrievkou, aby sa ružičkový kel lepšie uvaril.
Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Niekedy menej znamená viac, neskôr môžete dochutiť podľa chuti.
A voilà, vaša lahodná panvica so zemiakmi a ružičkovým kelom je pripravená na podávanie! Dobrú chuť!