REKLAMA
Zdroj: Canva
Zemiaková knedľa
Táto vynikajúca domáca zemiaková knedľa sa výborne hodí ku pečenému mäsu alebo k dusenej kapuste.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 900 g uvarené postrúhané zemiaky
- 240 g polohrubá múka
- 1 kus vajce
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si uvaríme zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a nastrúhame na jemno.
2. Krok
K zemiakom pridáme soľ, múku a vajíčko. Všetko spolu premiešame a vypracujeme na cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 4 časti. Na pomúčenej doske ich sformujeme do tvaru valčeka.
4. Krok
Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 až 20 minút.