REKLAMA
Zemiaková polievka s pažítkou a so smotanou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl maslo
- 1 pl olej
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 11⁄2 l zeleninový vývar
- 4 zemiaky
- Hŕstka sušených húb namočených vo vode
- 2 ks bobkové listy
- 2 pl nasekanej pažítky
- 200 ml kyslej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
V hrnci rozohrejte maslo s olejom a krátko opečte očistený, prelisovaný cesnak. Zalejte zeleninovým vývarom a premiešajte. Pridajte očistené zemiaky nakrájané na kocky, vopred namočené a scedené huby, bobkový list, soľ a korenie. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Do polievky pridajte nakrájanú pažítku, vymiešanú smotanu a nechajte prejsť varom. Pred podávaním porcie ozdobte kôpkou smotany a čerstvou pažítkou. Dobrú chuť!