REKLAMA
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Jednoduchá klasika, tip na rýchly obed 🙂... Zemiakové 🥔 halušky s kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 450 g zemiak
- 150 g polohrubá špaldová múka
- 300 g kyslá kapusta
- 160 g oravská slanina
- 1 ks vajce
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Surové zemiaky 🥔 nastrúhame na jemnejšie.Pridáme vajce,múku, soľ. Premiešame. Ak by bolo cesto riedke,pridajte ešte múku.Množstvo múky je orientačné,závisí na type zemiakov 🙂.
2. Krok
Z hotového cesta si spravíme halušky.
3. Krok
Scedíme,opláchneme studenou vodou.Preložíme do misy a pridáme olivový olej aby sa halušky nezlepili.
4. Krok
Slaninu nakrájame a opečieme.Opečenú vyberieme do misky a do výpeku dáme kapustu / ak je veľmi kyslá,predtým opláchneme vodou. Chvíľu pražíme,osolíme,okoreníme / môžete pridať aj drvenú rascu .Podlejeme vodou a uvaríme .
5. Krok
Hotovú kapustu scedíme / nepreplachujeme studenou vodou .Primiešame halušky a opečenú slaninu.
6. Krok
Dobrú chuť 🙂