Zdroj: Pixabay : maria-anne
Zemiakové knedle pol na pol
Tento tradičný recept na pol na pol zemiakové knedle z surových a uvarených zemiakov je vítanou zmenou od obvyklých príloh. Knedle sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké a hladké. Sú perfektným doplnkom k akémukoľvek mäsitýmu jedlu.
Ingrediencie
- 500 g Múčnaté zemiaky
- 500 g Surové zemiaky
- 60 g krúpy
- 2 Kus vajcia
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na zemiakové knedľochy pol na pol olúpite surové aj varené zemiaky a nastrúhajte ich na jemno. Nastrúhané zemiaky dajte do kuchynskej utierky a vymačkajte prebytočnú tekutinu.
Zemiaky vložte do veľkej misy a pridajte krupicu, vajcia a soľ. Zmiešajte zmes dôkladne, kým nevznikne hladké cesto.
Vyformujte cesto na knedľe a varíme ich v hrnci s vriacou slanou vodou 20 minút. Knedle sú hotové, keď vplávajú na povrch.
Vyberte zemiakové knedle pol na pol pomocou štrbinovej lyžice z vody a nechajte ich niekoľko minút vychladnúť, skôr ako ich podávate.