Zemiakové knedle
Výborne ku kapuste ,mäsku, omáčke. Ľahká príprava, s cestom sa robiť veľmi dobre.
Ingrediencie
- 700 g uvarené zemiaky v šupke
- 350 g polohrubá múka
- 1 vajce soľ
- na potretie olej
Najnovšie letáky
Postup
Uvarené zemiaky poriadne vychladnuté si očistíme, postrúhame na jemno.
Pridáme polohrubú múku, vajce,trochu soli a vypracujeme cesto.
Ak je cesto príliš lepivé, pridáme ďalšiu múku. Vznikne nám bochníček, s ktorým sa výborne pracuje. Ak by sme mali zemiaky teplé, cesto by mohlo rednúť. Zemiaky si môžeme uvariť aj deň vopred. Nastrúhané ich stačí uložiť do chladu. Ušetríme si tak čas.
Na pomúčenej doske z bochníka vypracujeme 4 šúľky rovnakej veľkosti. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, pridáme soľ .Keď voda zovrie vložíme opatrne knedle. Varíme 15 minút od zovretia. Varechou zo začiatku knedle trochu podberieme, aby sa neprilepili na dno.
Tip na záver: Uvarené domáce zemiakové knedle vyberieme na tanier alebo lopárik a necháme chvíľu odležať, aby sa lepšie krájali. Ešte teplé ich potrieme olejom. Budú sa lesknúť a pekne vyzerať.
Dobrú tradičnú chuť.☺️
presne takto ju robíme aj my