REKLAMA
Zdroj: FB: Retro sütik és ételek
Zemiakové langoše
Recept na zemiakové langoše, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g zemiak
- 400 g Pšeničná múka
- 20 g čerstvé droždie
- 1 čajová lyžička Soľ
- 1 štipka cukor
- 1⁄2 dl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cesto môžeme vytvoriť zmiešaním múky, kvasu, soli a cukru, potom pridáme teplé mlieko a varené, pretlačené zemiaky.
2. Krok
Po dlhom miesení nechajte cesto kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Cesto rozdelíme na kusy veľkosti dlane, z každého kúska vytvoríme guličku a necháme ich odpočívať ďalších 15 minút.
4. Krok
V panvici zohrejeme olej a langoše vyprážame do zlatista.
5. Krok
Horúce langoše pokryjeme papierovými utierkami, aby odtiekol prebytočný olej. Podávame podľa chuti s cesnakovým olejom, kyslou smotanou, syrom alebo rôznymi oblohami.