REKLAMA
Zdroj: eskymaks from Getty Images
Zemiakovo-bryndzová polievka
Tradičná slovenská polievka plná chuti a energie. Ideálna na zahriatie v chladných jesenných a zimných dňoch.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 500 g zemiaky
- 200 g bryndza
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 2 l voda
Korenie a dochucovadlá
- 2 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl majoránka
Na dochutenie
- 200 ml smotana na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež nakrájame.
2. Krok
Na panvici opražíme cibuľu do zlatista, potom pridáme zemiaky a cesnak. Opražíme niekoľko minút, až kým zemiaky nezačnú byť zlatohnedé.
3. Krok
Prilejeme vodu, dáme soľ, korenie a majoránku. Varíme asi 20 minút, alebo kým zemiaky nie sú mäkké.
4. Krok
Rozmixujeme bryndzu so smotanou na varenie kým nevznikne hladká zmes.
5. Krok
Keď sú zemiaky mäkké, do polievky vmiešame zmes bryndze a smotany. Varíme ešte 5-10 minút.
6. Krok
Polievku dozdobíme napríklad kúskom slaniny, zemiakmi.