REKLAMA

Zdroj: eskymaks from Getty Images

Zemiakovo-bryndzová polievka

Tradičná slovenská polievka plná chuti a energie. Ideálna na zahriatie v chladných jesenných a zimných dňoch.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné suroviny

  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 2 l voda Pridané do

Korenie a dochucovadlá

  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl majoránka Pridané do

Na dochutenie

  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež nakrájame.

2. Krok

Na panvici opražíme cibuľu do zlatista, potom pridáme zemiaky a cesnak. Opražíme niekoľko minút, až kým zemiaky nezačnú byť zlatohnedé.

3. Krok

Prilejeme vodu, dáme soľ, korenie a majoránku. Varíme asi 20 minút, alebo kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Rozmixujeme bryndzu so smotanou na varenie kým nevznikne hladká zmes.

5. Krok

Keď sú zemiaky mäkké, do polievky vmiešame zmes bryndze a smotany. Varíme ešte 5-10 minút.

6. Krok

Polievku dozdobíme napríklad kúskom slaniny, zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov