REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w1WO8eRsVRc24tJkCEeO/9296a5438dc2535d2535f3efb05334.jpeg)
Zemiakovo kapustné pagáče
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
70
- 1 kg hladká múka
- 1 dcl oleja
- 1⁄2 g Hera
- 0.4 g dusena hlavkova kapusta
- 1 kus droždie
- rasca
- sezam
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 polievková lyžica cukor
- 1 ks vajce
- 3 dl mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z 300 ml mlieka, droždia, lyžičky cukru urobíme kvások, ktorý necháme chvíľu pracovať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w1WO8eRsVRc24tJkCEeO/380c691ded3f422c84b17f67bb80dc.jpeg)
2. Krok
V miske zmiešame múku, soľ, vajce, olej, kapustu, heru a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť.
3. Krok
Z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
4. Krok
Pečieme ich na 180°C zhruba 25 minút.
Skvelý recept!