:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Lni0gIa9Z8ENJpy46QjQ/a6422082d19b1978efb7e0f4ff3139.jpeg)
Zemiakový šalát
Velmi chutný klasický šalát, ktorý sa hodí k mäsu, rybe, k vyprážanému syru alebo len tak s kúskom chleba na raňajky či na desiatu ❤️
Ingrediencie
- 11⁄2 kg zemiaky
- 300 g varená mrkva
- 300 g varený hrášok
- 180 g uhorky sladkokyslo zavárané
- 5 varených vajec
- 500 g jogurt
- 300 g majonéza
- 2 pl horčica
- 2 čl soľ alebo podla chuti
- 11⁄2 čl mleté čierne korenie alebo podla chuti
- trocha šťavy z kyslých uhoriek
- podla potreby mlieko
- 2 cibule
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Zemiaky si uvaríme v šupe a očistíme. Vajíčka uvaríme na tvrdo, mrkvu a hrášok si tiež uvaríme, alebo použijeme už z obchodu sterilizovaný. Cibulu a uhorky si pokrájame na menšie kocky. Keď zemiaky vychladli ich pretlačíme cez mriežky, ako aj vajíčka. Pridáme cibulu, mrkvu, hrášok aj uhorky a celé dobre premiešame.
V jednej miske zmiešame jogurt, majonézu, horčicu, soľ a čierne korenie podla chuti. Ochutnáme a ak chceme tak pridáme aj trochu šťavy z uhoriek. Napokon nalejeme na pripravený šalát a premiešame. Ten kto má rád šťavnatejší šalát, ten si pridá ešte trocha mlieka. Ja zvyknem dať, lebo mi máme radi, keď je šalát dobrý šťavnatý/ vláčny :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Lni0gIa9Z8ENJpy46QjQ/48f73fc0c0457fc5046388e00093fa.jpeg)
Šalát je najlepší keď postojí. Je možné že ho na druhý deň treba dosoliť či dokoreniť, lebo státím to zelenina popije. Šalát sa hodí k mäsu, rybe , k vyprážanému syru, alebo len tak s rožkom na raňajky :-) Prajem dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Lni0gIa9Z8ENJpy46QjQ/27bf4a07939eba7102210daf0ff530.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube