REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XEGRv1rBt5WDhiUEx3DZ/cbecf00a4491e6075dc8beec27ddd9.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Žemlovka s tvarohom a jablkami
Ak vám ostali doma nejaké staré rožky, ľahko z nich pripravíte žemlovku s tvarohom a jablkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 8 kus rožok
- 1 l mlieko
- 6 kus vajce
- 6 kus jablko
- 125 g maslo
- 500 g syr cottage cheese
- cukor
- škorica
- hrozienka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rožky nakrájame na kolieska.
2. Krok
V miske zmiešame mlieko, cukor, vajcia a žĺtky.
3. Krok
Tvaroh vymiešame so 4 PL cukru a primiešame hrozienka.
4. Krok
Jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou, cukrom a citrónovou šťavou.
5. Krok
Plech vymastíme maslom a položíme naň prvú vrstvu rožkov, na to jablká, tvaroh, druhú vrstvu rožkov.
6. Krok
Na rožky položíme plátok masla a polejeme ich zvyšným mliekom.
7. Krok
Žemlovku pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 50 minút.
8. Krok
Bielky vyšľaháme s 2 PL cukru a vytvoríme "tzv. snehovú čapičku".
9. Krok
Natrieme ich na žemľovku a pečieme ešte 10 minút.