REKLAMA

Žemľovka

Jeden z top sladkých obedov u nás je práve táto žemľovka s tvarohom a jablkami.

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
5
  • 8 kus rožky Pridané do
  • 4 kus postrúhané jablká Pridané do
  • 4 dl mlieko Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 1 pack syr cottage cheese Pridané do
  • 150 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 5 polievková lyžica cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička škorica Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Staršie rožky alebo staršiu vianočku si nakrájame na malé kúsky, ktoré namočíme do mlieka. Pridáme k nim rozpustené maslo, cukor (množstvo upravte v závislosti od sladkosti jabĺk) a vaječné žĺtky. Poriadne túto zmes rukami premiešame. Zvyšné vaječné bielky si mixérom vymixujeme na tuhý sneh, ktorý potom postupne zamiešavame do rožkovej zmesi.

2. Krok

Nastrúhané jablká premiešame s čajovou lyžičkou mletej škorice a pridáme k rožkovej zmesi. Opatrne premiešame a časť vylejeme na vymastenú a vysypanú zapekaciu misu, na to ide vrstva tvarohu a potom zvyšná časť zmesi. Pečieme 30 minút pri 190-200 stupňoch celzia, horný/dolný ohrev. Hotovú žemľovku ešte posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Vianočné

255 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3651 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Pre diabetikov

633 receptov