REKLAMA
Zdroj: atlasstudio from Canva
Žihľavová polievka
Žihľavová polievka je jedným z najzdravších a zároveň najjednoduchších jedál na svete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g Mladé listy žihľavy
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Mrkva
- 1 petržlen
- 11⁄2 litrov Zeleninový alebo mäsový vývar
- 2 lyžice Olej
- 2 lyžice Olej
- 2 lyžice maslo
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predtým, ako začnete, nezabudnite žihľavu správne pripraviť - je potrebné ju dobre opláchnuť a potom spariť vriacou vodou, aby ste sa zbavili pálivého efektu. Používajte rukavice, aby ste sa nepopálili.
2. Krok
Vo veľkom hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäkne.
3. Krok
Pridajte nakrájanú mrkvu a petržlen a smažte ešte niekoľko minút. To určite zvýrazní chuť polievky.
4. Krok
Teraz pridajte žihľavu. Prikrytú ju varte, kým nezmäkne.
5. Krok
Všetko zalejte vývarom, priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 15 minút.
6. Krok
Nakoniec pre plnosť chuti pridajte maslo a polievku rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a korením.