REKLAMA
Zdroj: nobtis from Getty Images
Žíhľavová polievka
Žíhľavová polievka je tradičné jedlo, ktoré je perfektné pre jarné a letné mesiace. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 2 hrste žihľava (čerstvá mladá)
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks zemiak
Iné
- 1 l zeleninový bujón
- 1 Lyžice Múka
- 1 polievková lyžica olej
- soľ
- 1 ks Paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Očistite žihľavu, cibuľu a zemiaky.
2. Krok
Na oleji opražte nakrájanú cibuľu, pridajte žihľavu a chvíľu restujte.
3. Krok
Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte vývarom.
4. Krok
Uvaríte zemiaky do mäkka a potom ich rozmiešate do hladka.
5. Krok
Zahusťte polievku zmesou z múky a vody, dochuťte soľou a korením.
6. Krok
Podávajte horúcu. Dobrú chuť!