REKLAMA

Zdroj: nobtis from Getty Images

Žíhľavová polievka

Žíhľavová polievka je tradičné jedlo, ktoré je perfektné pre jarné a letné mesiace. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné suroviny

  • 2 hrste žihľava (čerstvá mladá) Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 ks zemiak Pridané do

Iné

  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • 1 Lyžice Múka Pridané do
  • 1 polievková lyžica olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 ks Paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Očistite žihľavu, cibuľu a zemiaky.

2. Krok

Na oleji opražte nakrájanú cibuľu, pridajte žihľavu a chvíľu restujte.

3. Krok

Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte vývarom.

4. Krok

Uvaríte zemiaky do mäkka a potom ich rozmiešate do hladka.

5. Krok

Zahusťte polievku zmesou z múky a vody, dochuťte soľou a korením.

6. Krok

Podávajte horúcu. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov