Zdroj: Canva
Zlatisté tekvicové placky
Vyskúšajte si pripraviť chrumkavé placky z tekvice. Skvelý tip na teplú večeru alebo snack počas dňa.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 2 šálky strúhanej tekvice bez kože
- 1 Cibuľa
- 2 vajcia
- 1⁄2 šálky hladká múka
- 1⁄2 čajovej lyžičky soli
- 1⁄2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
- 1⁄2 čajovej lyžičky mletej rasce
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Ošúpajte a vydlabte tekvicu a potom ju nastrúhajte na jemnom strúhadle. Prebytočnú vodu vyžmýkajte.
Cibuľu jemne nakrájajte. V miske zmiešajte nastrúhanú tekvicu a nasekanú cibuľu. Pridajte kurkumu, rascu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
Do zmesi tekvice a cibuľky pridajte vajcia a múku. Miešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu cesta.
Pomocou lyžice vytvárajte malé placky z cesta a vyprážajte ich z oboch strán na rozohriatej panvici s troškou oleja, kým nebudú zlatohnedé.
Vyberte a prebytočný olej nechajte vsiať do papierovej servítky.
Podávajte teplé s dipom z bieleho jogurtu a cesnaku alebo s omáčkou podľa vlastného výberu.