REKLAMA
Žltkové rezy
K sviatkom veľkej noci patria bez pochýb vajíčka ako symbol znovuzrodenia. Jeden z najznámejších vajíčkových koláčov je žĺtkový rez. Ja som ho pripravil v mierne pozmenenom dizajne. Rezy pečieme v okrúhlej forme s priemerom 22 cm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Na korpus potrebujeme:
- 3 bielka
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 125 g Mleté vlašské orechy
- 75 g polohrubá múka
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 pl rum
Poleva:
- 3 žĺtky
- 125 g práškový cukor
- 1 čl vanilková pasta
- 52 Čokoláda s podielom kakaa min
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme orechy, rum a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zapracujeme vyšľahaný sneh. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 22 cm, ktorej okraje vymastíme tukom a dno vyplníme papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 180tke minimálne 25 minút. Medzi tým si pripravíme polevu vyšľahaním žĺtkov s práškovým cukrom a vanilkovou pastou. Po upečení ju vylejeme na vrch ešte horúceho koláča a necháme zatuhnúť. Nakoniec ozdobíme čokoládou a mandľovými lupienkami