Zdroj: Pixabay
Ako pripraviť dokonalé sendviče z kuracích pŕs
Tieto chutné a vlhké sendviče s pošírovaným kuracím mäsom sú dokonalou piknikovou pochúťkou alebo obedom. Kuracie mäso sa pošíruje v ľahkom vývare, aby zostalo krehké a šťavnaté, a potom sa zmieša s osviežujúcou zmesou majonézy a byliniek a podáva sa na čerstvom chrumkavom chlebe. Tento sendvič je jednoduchosť v najlepšej podobe, ktorá dokazuje, že z niekoľkých kvalitných surovín sa dá vytvoriť niečo skutočne chutné.
Ingrediencie
- 2 Vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná na štvrtiny
- 2 strúčiky Cesnak rozpoltený na polovicu
- 1 bobkový list
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 4 Chrumkavé žemle
- 1⁄4 pohár majonéza
- 1 polievková lyžica nasekaná čerstvá petržlenová vňať
- 1 polievková lyžica Nasekaná čerstvá pažítka
- 1 polievková lyžica Nasekaná čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia vložte do veľkého hrnca a pridajte toľko vody, aby boli zakryté. Pridajte cibuľu, cesnak, bobkový list, soľ a korenie.
Priveďte hrniec do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte na miernom ohni 15-20 minút, alebo kým kurča nie je uvarené a mäkké.
Vyberte kurča z hrnca a nechajte si trochu vývaru. Kuracie mäso nechajte niekoľko minút vychladnúť.
Kým kurča chladne, pripravte si dresing zmiešaním majonézy, petržlenovej vňate a pažítky.
Vychladnuté kuracie mäso rozdrvte dvoma vidličkami a vložte do veľkej misy. Kuracie mäso zalejte dresingom a premiešajte, kým sa dobre nepremieša.
Rožky rozrežte na polovicu. Rovnomerne na ne rozdeľte kuraciu zmes a pre väčšiu šťavnatosť kuracie mäso pokvapkajte trochou vyhradeného vývaru.
Sendviče podávajte ihneď alebo ich zabaľte a pripravte si chutné jedlo na cesty.