REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Ako pripraviť sendvič s vajíčkovou nátierkou
Doprajte si rýchly, slaný a krémový sendvič s vaječnou nátierkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Na náplň:
- 4 vajcia
- 1⁄4 pohár majonéza
- Soľ podla chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1⁄2 čajová lyžička Horčicová omáčka
- 1 polievková lyžica Nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo sušená
Pre sendvič:
- 4 plátky Chleba
- 2 Listy hlávkového šalátu (nepovinné)
- Ďalšia majonéza na natieranie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Najprv uvarte vajcia v osolenej vriacej vode asi 10 minút, kým nie sú uvarené natvrdo. Po uvarení ich stiahnite z ohňa, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte nadrobno.
2. Krok
V miske zmiešajte nakrájané vajcia, majonézu, soľ, čierne korenie, horčicu a petržlenovú vňať. Dobre ich premiešajte, kým nezískate rovnomernú krémovú konzistenciu.
3. Krok
Na každý plátok chleba natrite tenkú vrstvu majonézy.
4. Krok
Rovnomerne rozdeľte listy šalátu (ak používate) na dva plátky chleba.
5. Krok
Na šalát rovnomerne rozotrite vaječnú náplň.
6. Krok
Prikryte zvyšnými dvoma plátkami chleba.
7. Krok
Každý sendvič rozrežte na polovicu a ihneď podávajte alebo zabaľte na neskoršie občerstvenie.