Zdroj: Freepik
Ako uvariť lahodné kuracie prsia Mignon
Dokonalá zmes jemného kuracieho mäsa, chrumkavej slaniny, pikantnej omáčky a roztaveného syra prináša explóziu chutí, ktorú si vaše ústa vychutnajú.
Ingrediencie
- 4 Kuracie prsia
- 8 prúžky Slaniny
- 1⁄2 pohár Omáčky BBQ
- 1⁄2 pohár Omáčky BBQ
- 1 pohár Strúhaného syra (podľa vlastného výberu, ale najlepšie sa hodí mozzarella alebo čedar)
- soľ a korenie podľa chuti
- Kvapka papriky pre lepšiu chuť (nepovinné)
- 1 polievková lyžica Olivového oleja na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 200 °C.
Každé kuracie prsia osolíme, okoreníme a podľa potreby zľahka posypeme paprikou.
Každé kuracie prsia obtočte dvoma plátkami slaniny. V prípade potreby ich zaistite špáradlami.
Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Po zohriatí vložte do panvice zabalené kuracie prsia a opekajte, kým slanina poriadne nezhnedne. To by malo trvať asi 5 minút z každej strany.
Kuracie mäso vložte do pekáča. Na kurča naneste veľké množstvo BBQ omáčky a potom ho posypte strúhaným syrom.
Pečte 25 minút alebo kým nie je kurča dôkladne prepečené a syr sa nerozpustí a mierne nezhnedne. Vždy je vhodné skontrolovať prepečenosť pomocou teplomeru na mäso. Vnútorná teplota mäsa by mala dosiahnuť 165 °C.
Pred podávaním ho nechajte asi 5 minút odpočívať. Tento krok je nevyhnutný, pretože umožňuje, aby sa chute skutočne prepojili a zintenzívnili.
Vychutnajte si Chicken Mignon s dusenou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.