Zdroj: Lesyy from Getty Images Pro
Ananasová torta s kokosom
Recept na delikátnu ananásovú tortu, ktorá je posypaná kokosom.
Ingrediencie
Na korpus:
- 5 kus vajec
- 5 pl teplej vody
- 180 g práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 2 pl oleja
- 150 g hladkej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 1 bal Prášku do pečiva
Na krém:
- 15 g práškovej želatíny
- ananásový kompót
- 3 hrnčeky jogurtu
- 9 pl práškového cukru
- 1 pl vanilkového extraktu
- 250 ml smotany na šľahanie
- strúhaný kokos
Najnovšie letáky
Postup
Vajcia vyšľahajte do peny, prilejte k ním vodu a pokračujte v šľahaní.
Postupne pridávame cukor, vanilkový extrakt a nakoniec prilejeme olej.
Múku zmiešajte s kokosom a práškom do pečiva.
Všetko spolu zmiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Cesto pečieme asi 30 minút na 180 °C. Po upečení ho necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na 3 rovnaké pláty.
Krém pripravíte tak, že želatínu necháte napučať v 3 polievkových lyžiciach kompótovej ananásovej šťavy.
Potom zohrejte ďalšie 4 lyžice ananásovej šťavy a rozpustite v nich napučanú želatínu.
V miske zmiešame jogurt s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme želatínovú zmes a vanilkový extrakt. Smotanu vyšľaháme a opatrne ju primiešame do zmesi.
Ananásový kompót nechajte odkvapkať a ananás nakrájajte na menšie kúsky.
Na plech položte prvú časť korpusu, potrite ju krémom a posypte kúskami ananásu. Pokračujte s druhou vrstvou. Tortu zakončite treťou vrstvou a vrch potrite krémom.Tortu nechajte stuhnúť.
Nakoniec vyšľahajte zostávajúcu smotanu a tortu potrite našľahanou smotanou a posypte kokosom.