Zdroj: Pixabay: congerdesign
Autentický ruský jablkový koláč Recept
Tento lahodný a jednoduchý jablkový koláč patrí medzi moje obľúbené recepty. Má v sebe osobný nádych, pretože som si ho priniesla z detstva v Rusku. Šarlotka je bežný dezert, ktorý sa podáva v ruských rodinách a na spoločenských stretnutiach.
Ingrediencie
- 5 veľké jablko
- 3 vajcia
- 1 Pohár cukor
- 1 Pohár múka
- 1 Čajová lyžička škorica
- 1 Čajová lyžička vanilkový cukor
- práškový cukor
- maslo na vymastenie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť recept na ruský jablkový koláč, najprv ošúpte jablká, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na tenké plátky. Dobrou radou je nakrájať jablká na tenké plátky, aby počas pečenia príliš nezmäkli.
Vo veľkej miske šľahajte vajcia a cukor, kým zmes nebude svetlá a krémová. Odporúčam použiť mixér, aby ste dosiahli čo najlepšiu konzistenciu.
Do zmesi vajec a cukru pridajte múku, škoricu a vanilkový cukor a dobre premiešajte. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
Do zmesi cesta pridajte nakrájané jablká a dôkladne premiešajte. Je dôležité, aby bol každý plátok jablka pokrytý cestom.
Formu na pečenie vymažte maslom a nalejte do nej zmes jablkového cesta. Povrch uhlaďte stierkou a koláč pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 45-60 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu a koláč nevyjde čistý, keď doň pichnete drevenou tyčinkou.
Ruský jablkový koláč nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom. Skvelým tipom je posypať práškový cukor cez jemné sitko, aby sa rovnomerne rozdelil.