REKLAMA

Zdroj: Pixabay: congerdesign

Autentický ruský jablkový koláč Recept

Tento lahodný a jednoduchý jablkový koláč patrí medzi moje obľúbené recepty. Má v sebe osobný nádych, pretože som si ho priniesla z detstva v Rusku. Šarlotka je bežný dezert, ktorý sa podáva v ruských rodinách a na spoločenských stretnutiach.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 5 veľké jablko Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do
  • 1 Pohár cukor Pridané do
  • 1 Pohár múka Pridané do
  • 1 Čajová lyžička škorica Pridané do
  • 1 Čajová lyžička vanilkový cukor Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • maslo na vymastenie Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Ak chcete upiecť recept na ruský jablkový koláč, najprv ošúpte jablká, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na tenké plátky. Dobrou radou je nakrájať jablká na tenké plátky, aby počas pečenia príliš nezmäkli.

2. Krok

Vo veľkej miske šľahajte vajcia a cukor, kým zmes nebude svetlá a krémová. Odporúčam použiť mixér, aby ste dosiahli čo najlepšiu konzistenciu.

3. Krok

Do zmesi vajec a cukru pridajte múku, škoricu a vanilkový cukor a dobre premiešajte. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.

4. Krok

Do zmesi cesta pridajte nakrájané jablká a dôkladne premiešajte. Je dôležité, aby bol každý plátok jablka pokrytý cestom.

5. Krok

Formu na pečenie vymažte maslom a nalejte do nej zmes jablkového cesta. Povrch uhlaďte stierkou a koláč pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 45-60 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu a koláč nevyjde čistý, keď doň pichnete drevenou tyčinkou.

6. Krok

Ruský jablkový koláč nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom. Skvelým tipom je posypať práškový cukor cez jemné sitko, aby sa rovnomerne rozdelil.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov