REKLAMA

Zdroj: Soumen59 for Pixabay

Ázijské kari "Biriyani" s kuracím mäsom a ryžou basmati

Biryani je výdatné ryžové jedlo z Ázie. Aromatická ryža basmati sa dusí v pikantnej paradajkovo-slanej omáčke a podáva sa ako výdatný guláš s kuracím mäsom. Ázijský pokrm z kuracieho mäsa, kari a ryže potrebuje trochu času, ale je to výnimočný chuťový zážitok!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Umytá ryža basmati Pridané do
  • 500 g Kúsky kuracieho mäsa Pridané do
  • 3 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 3 pyré paradajky Pridané do
  • 200 g jogurt Pridané do
  • 2 Tablespoon Zázvorovo-česnaková pasta Pridané do
  • 2 zelená Chilli papričky, rozpolené Pridané do
  • 4 Klinčeky Pridané do
  • 3 Kardamónové struky Pridané do
  • 2 Škoricové tyčinky Pridané do
  • 1 ČL kmín Pridané do
  • 1 ČL Kurkuma v prášku Pridané do
  • 1 ČL červené chilli v prášku Pridané do
  • 1 ČL garam masala Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 4 Tablespoon Olej na varenie alebo ghí Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Príprava receptu biriyani začína namáčaním ryže basmati vo vode približne 30 minút. Tento krok považujem za nevyhnutný, pretože ryža vďaka nemu získa dokonalú konzistenciu.

2. Krok

Kým sa ryža namáča, rozohrejte olej v hlbokej panvici. Ja dávam prednosť ghí pre jeho orieškovú chuť, ktorá sa k tomuto jedlu veľmi hodí.

3. Krok

Keď je olej horúci, pridajte klinčeky, kardamónové struky, tyčinky škorice a rascu a miešajte asi 1 - 2 minúty, kým korenie nezačne praskať. Dávajte pozor, korenie by sa nemalo spáliť!

4. Krok

Potom pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, zelené čili papričky a bobkové listy a smažte, kým cibuľa nezozlátne.

5. Krok

Teraz pridajte korenie, paradajky, kurkumu, červené chilli a soľ a dobre premiešajte.

6. Krok

Keď sú paradajky mäkké, pridajte kuracie mäso a varte asi 10 minút, kým nie je uvarené.

7. Krok

Teraz pridajte jogurt a garam masalu do misky biriyani a opäť premiešajte.

8. Krok

Nakoniec namočenú ryžu sceďte a pridajte do panvice. Aby sa ryža varila rovnomerne, mala by byť úplne pokrytá omáčkou. Varte na miernom ohni približne 20 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Indické biryani podávajte teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov