REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Babičkin paprikáš
Paprikáš je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z kuracieho mäsa. Jeho chuť a vôňa priťahuje veľa gurmánov a býva obľúbeným jedlom na rodinných oslavách a špeciálnych príležitostiach.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kuracieho mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice sladkej mletej papriky
- 200 ml sladkej smotany
- 2 Lyžice múka
- 2 Lyžice oleja
- 1 l vody alebo vývaru
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno.
2. Krok
V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom najprv cibuľu a následne pridáme aj nakrájané mäso.
3. Krok
Mäso osolíme a chvíľu dusíme na miernom ohni.
4. Krok
Posypeme ho sladkou paprikou a podlejeme vodou alebo vývarom.
5. Krok
Pred koncom varenia zmiešame sladkú smotanu s lyžičkou múku a omáčku zahustíme.