REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Babičkine pečené kura s plnkou

Tieto hrejivé, upokojujúce chute obohatené o úžasnú zmes byliniek a korenín vždy vnesú do jedla nádych nostalgie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
11
  • 1 Veľké celé kurča Pridané do
  • 6 plátky Biely chlieb (mierne opečený a nakrájaný na kocky) Pridané do
  • 1 Veľká cibuľa (nakrájaná na kocky) Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak (mletý) Pridané do
  • 2 stonky Zeler (nakrájaný) Pridané do
  • 2 Vajcia (mierne vyšľahané) Pridané do
  • 12 pohár masla Pridané do
  • 14 čajová lyžička čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 lyžičky Korenia na hydinu Pridané do
  • Hrsť čerstvých byliniek (tymián, rozmarín a petržlenová vňať nasekané nadrobno) Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 165 °C.

2. Krok

Najlepšie je začať prípravou plnky. Na veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a nakrájaný zeler a varte ich, kým nezmäknú. Podľa mojich skúseností by to malo trvať asi 10 minút.

3. Krok

Vmiešajte pretlačený cesnak a varte ďalšie dve minúty, kým sa cesnak nerozvonia.

4. Krok

Pridajte opečené kocky chleba a dôkladne ich premiešajte so zeleninovou zmesou na panvici. Stiahnite z ohňa. Opečenie chleba pred použitím do plnky pomáha zabrániť jeho rozmočeniu.

5. Krok

V samostatnej miske zľahka rozšľahajte vajcia. Pridajte hydinové korenie, soľ, korenie a nasekané čerstvé bylinky.

6. Krok

Do panvice s chlebom a zeleninou nalejte vaječnú zmes a dôkladne premiešajte, aby sa kocky chleba rovnomerne pokryli. Plnka tak zostane vlhká a bohatá na chuť.

7. Krok

Teraz je čas na plnenie kurčaťa! Uistite sa, že kurča je úplne rozmrazené a jeho dutina je čistá. Plnku do dutiny kurčaťa dávajte voľne, pretože sa počas varenia rozšíri.

8. Krok

Naplnené kurča položte na rošt do pekáča. Pečte približne 90 minút, alebo kým vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C. Je veľmi dôležité, aby ste kurča neprepiekli, pretože by sa mohlo vysušiť, preto naň dávajte pozor.

9. Krok

Nakoniec opatrne vyberte pečené kurča z rúry a pred podávaním ho nechajte 20 minút odpočívať. Tento krok zabezpečí, že sa vo vnútri zachovajú všetky šťavnaté chute.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov