REKLAMA
Zdroj: Supersmario from Getty Images Signature
Bábovka Savoy
Tradičný český recept na bábovku savoy, ktorá je známa svojou bohatou výraznou chuťou a krehkou štruktúrou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 6 kus vajce
- 280 g maslo
- 280 g práškový cukor
- 250 ml Slahacie šľahačkové smotany
- 360 g Polohrubej pšeničnej múky
- 1 kus vanilkový cukor
- 100 g vlašské orechy
- 1 kus prášok do pečiva
- 150 g mliečnej čokolády
- 30 g kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Odstráňte formu na bábiku, vysypte ju a predhrejte rúru na 160 stupňov.
2. Krok
V mise zmiešajte maslo s polovicou cukru a utrite do biela.
3. Krok
Pritom stále miešajte, pridávajte vaječné žĺtky a pribáľte smotanu.
4. Krok
V inej mise vyšľahajte doteraz bielka so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom.
5. Krok
Polovicu snehu zmiešajte s maslovo-vajíčkovou hmotou, pridajte múku presiatu s práškom do pečiva, premiešajte a potom jemne pridajte zvyšok snehu.
6. Krok
Do formy vlijte polovinu cesta, orechy a pridajte čokoládu.
7. Krok
Zvyšok obarte kakom a nalejte navrch.
8. Krok
Bábovku savoy pečte 60 minút.