REKLAMA
Banánový chleba so sezamovým maslom
Skvelá obmena od klasického banánového chlebíka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 3 ošúpané banány (okolo 300g)
- 125 ml rastlinné mlieko
- 60 ml jemné tahini maslo
- 60 ml olivový alebo kokosový olej (roztopený)
- 80 ml javorový sirup alebo iné tekuté sladidlo
- 300 g múka
- 1 čl škorica
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 pl sezamové semiačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Nahrejeme si trúbu na 180°C. Vymastíme si nádobu na pečenie olejom a vyložíme papierom na pečenie. Odložíme bokom.
2. Krok
Do misky pridáme banány, mlieko, javorový sirup, kokosový olej a tahini. Tyčovým mixérom rozmiešame zmes do hladka.
3. Krok
Pridáme múku, škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Drevenou varechou miešame až kým sa všetko nespojí. Preložíme cesto do nádoby na pečenie a dáme do trúby.
4. Krok
Pečieme 50-55 minút alebo až kým špajdľa zapichnutá do cesta nie je čistá. Vrch by mal byť zlatohnedý a pružný keď ho stlačíme.
5. Krok
Necháme najprv 10 minút vychladnúť v nádobe na pečenie a následne preložíme na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.