REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UnmUhuLoEXWEFmApB5rU/c782afaaafbeee6efc98d071132982.jpeg)
Banánový chlebíček
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 300 g hladkej špaldovej múky môžete vymeniť za inú
- 200 g trstinového cukru môžete vymeniť za zhruba rovnaké množstvo datľovej pasty
- 4 ks veľmi zrelé banány
- 110 g masla alebo ghee plus na vymazanie formy
- 90 ml mlieka môže byť aj ovsené či iné
- 1 čl jedlej sódy
- vanilka pravá
- 2 hrste vlašské orechy ktoré posekám
- Štipka soli
- kokos múka a pod na vysypanie formy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
V miske zmiešame suché zložky - múku, sódu a soľ. Trúbu zohrejeme na 180 °C. Rozpučíme banány v miske zvlásť.
2. Krok
Maslo (ghee) s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme postupne vajíčka a šľaháme ďalej pár minút. K zmesi pridáme mlieko, vanilku, orechy a banány, ešte minútku premiešame. Pridáme aj suchú časť zmesi a vymiešame hladké cesto.
3. Krok
Formu vymažeme maslom, vysypeme kokosom alebo múkou. Do formy vlejeme cesto. V trúbe pečieme zhruba hodinu. Môžeme občas skontrolovať, ako na to chlebíček je.Upečený chlebíček položíme na mriežku a necháme ho vychladnúť.
4. Krok
Na prípravu budete potrebovať formu na chlebíček cca 25 dlhú a 10 cm širokú.