Zdroj: Canva
Basmati ryža
Základný recept na prípravu Basmati ryže. Basmati je dlhozrnná ryža s orieškovou chuťou. Jej výhodou je, že je bezlepková a ľahko stráviteľná. Taktiež má menej kalórií oproti klasickej ryži.
Ingrediencie
- 200 g basmati ryža
- 1 čl ružová himalájská soľ
- 350 ml studená voda
Najnovšie letáky
Postup
Basmati ryžu treba najskôr dôkladne premyť v studenej vode a potom ju necháme na 30 minút namočenú v studenej vode. Po uplynutí dobu vodu scedíme.
Na prípravu Basmati ryže použijeme nerezový hrniec s dvojitým dnom a necháme zovrieť vodu so soľou.
Potom pridáme scedenú ryžu a počkáme dokým sa nebude opäť variť. Následne stiahneme oheň a hrniec zakryjeme pokrievkou. Takýmto spôsobom varíme 5 minút.
Po uplynutí doby vypneme sporák a ryžu necháme 15 minút odstáť.
Ryžu po uvarení prekypríme vydličkou a preložíme do inej misky, aby sa zbytočne nedovárala v horúcom hrnci.