Zdroj: bhofack2 from Getty Images
Batátové hranolky
Chrumkavé batátové hranolky, ktoré môžete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho. Sú ideálnym doplnkom k mäsu alebo rôznych vegetariánskych pokrmov.
Ingrediencie
- 4 ks batáty
- 2 čl olivový olej
- 1 čl citrónová šťava
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Predhrievanie rúry - Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
Príprava batátov - Batáty ošúpeme a nakrájame na hranolky. Vkladáme ich do veľkej misy.
Príprava marinády - V menšej mise zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a soľ a dôkladne premiešame.
Marinovanie hranolkov - Marinádu pridáme do misy k batátom a dôkladne premiešame, aby boli všetky hranolky obalené.
Pečenie hranolkov - Hranolky rovnomerne rozložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Medzičasom ich môžeme niekoľkokrát otočiť.
Servírovanie - Hotové batátové hranolky podávame teplé, samostatne alebo s dipom podľa vlastnej chuti.