REKLAMA

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Batátové hranolky

Chrumkavé batátové hranolky, ktoré môžete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho. Sú ideálnym doplnkom k mäsu alebo rôznych vegetariánskych pokrmov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks batáty Pridané do
  • 2 čl olivový olej Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrievanie rúry - Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

2. Krok

Príprava batátov - Batáty ošúpeme a nakrájame na hranolky. Vkladáme ich do veľkej misy.

3. Krok

Príprava marinády - V menšej mise zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a soľ a dôkladne premiešame.

4. Krok

Marinovanie hranolkov - Marinádu pridáme do misy k batátom a dôkladne premiešame, aby boli všetky hranolky obalené.

5. Krok

Pečenie hranolkov - Hranolky rovnomerne rozložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Medzičasom ich môžeme niekoľkokrát otočiť.

6. Krok

Servírovanie - Hotové batátové hranolky podávame teplé, samostatne alebo s dipom podľa vlastnej chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov