REKLAMA
Zdroj: J-Roman from Getty Images Signature
Batátový koláč
Skvelý koláč zo sladkých zemiakov resp. batátov, ktorý zbožňujem.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto:
- 120 g masla
- 1 hrnček hladká múka
- vodu podľa potreby
Náplň:
- 2 kus Sladké zemiaky
- 2 kus vajcia
- 120 g trstinového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 2 Lyžice kokosového oleja
- 2 Lyžice Kukuričného škrobu
- mletá škorica
- mletý muškátový oriešok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Batáty ošúpte a nakrájajte na kocky.
2. Krok
Uvaríme ich vo vode, aby zmäkli.
3. Krok
Medzitým si pripravíme cesto. V miske z múky, masla a trošku vody, ktorú pridáte podľa potreby vypracujte cesto, ktoré necháme odležať v chladničke minimálne hodinu.
4. Krok
Uvarené batáty rozmixujeme s mliekom, kukuričným škrobom, vajcami, olej a korením.
5. Krok
Cesto rozvaľkajte a dajte do formy na pečenie, ktorú ste predtým vymastili maslom. Nezabudmeme cesto popichať vidličkou.
6. Krok
Na cesto nanesieme batátovú zmes a koláč pečte v rúre na 180 °C cca 30-40 minút.