Zdroj: Pixabay
Bezlepkové kysnuté cesto
Recept na perfektné bezlepkové kysnuté cesto, z ktorého si môžete upiecť koláč.
Ingrediencie
- 500 g bezlepková múka
- 30 g čerstvé droždie
- 250 ml Teplé mlieko
- 100 g cukor
- 80 g zmäknuté maslo
- 3 vajcia
- štvrť čajovej lyžičky soli
- Nastrúhaná kôra z jedného citróna
Najnovšie letáky
Postup
V malom hrnci zohrejte mlieko, pridajte cukor a droždie. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí a nezačne pracovať.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru.
K suchým prísadám pridajte rozpustené maslo, vajcia a droždie. Všetko miešajte, kým cesto nie je hladké a pružné. Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto približne na 1,5 hodiny, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Potom cesto preložte do formy na kysnutý koláč, vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom. Nechajte 15 minút kysnúť, aby cesto opäť vykyslo.
Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30-35 minút, kým nie je zlatistý. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.