REKLAMA
Bezlepkové lievance
Tieto bezlepkové banánové lievance sú skvelou alternatívou k tradičným pšeničným lievancom. Sú jednoduché na prípravu a skvelo chutia aj s rôznymi prísadami ako napríklad ovocie a javorový sirup.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks zrelé banány
- 3 ks vajcia
- 3⁄4 šálky mandľovej alebo kokosovej múky
- 2 Lyžice javorového sirupu alebo medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- kokosový olej na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Banány nasekajte na menšie kúsky a dajte do mixéra. Premixujte ich do hladka.
2. Krok
Oddelte bielka od žĺtkov.
3. Krok
Do zmesi s banánmi pridajte žĺtky, mandľovú/kokosovú múku, javorový sirup/med, vanilkový extrakt, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko premiešajte.
4. Krok
V druhej miske vyšľahajte bielka na tuhý sneh.
5. Krok
Opatrne primiešajte bielka ku zvyšnej zmesi.
6. Krok
Na ohni si rozohrejte panvicu a pridajte kokosový olej.
7. Krok
Do panvice nalejte lyžicu cesta a pečte klasické lievance.