REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bezlepkový koláč bez múky
Tento recept je vynikajúci pre tých, ktorí hľadajú alternatívu tradičných koláčov. Je bezlepkový, bez múky a je veľmi chutný. Je ľahký na prípravu a je ideálny pre hostiny, obedy alebo len ako rýchla sladká pochúťka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 250 g kyslej smotany
- 250 g jemného polotučného tvarohu
- 1 zlatý klas
- 4 kus vajce
- 4 pl cukor
- 250 g lesného ovocia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny.
2. Krok
Primiešame k ním zlatý klas, smotanu a tvaroh.
3. Krok
Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Polovicu cesta vylejeme do malej formy. Naň uložíme ovocie a zalejeme ho zvyšným cesto.
4. Krok
Takto pripravený bezlepkový koláč bez múky pečieme na 160°C zhruba 60 minút.
5. Krok
Koláč krájame až po vychladnutí.