REKLAMA

Bolognese omáčka

Bolognese omáčka patrí medzi najobľúbenejšie talianske jedlá. Recept vznikol na konci 18. storočia, a to v blízkosti mesta Bologna.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 stredne veľké cibule Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g mleté bravčové pliecko stehno Pridané do
  • 150 g očistenej mrkvy Pridané do
  • 2 olúpané rajčiny Pridané do
  • 100 ml paradajkovej omáčky bez pridaného cukru Pridané do
  • 250 ml domáceho vývaru alebo vody Pridané do
  • 50 g Slaniny Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja alebo masti Pridané do
  • 12 lyžičky soli a štipka korenia Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Do hrnca dajte olivový olej, najemno nakrájanú slaninu, cibuľu a cesnak. Za občasného premiešania duste cca 10 minút.

2. Krok

Medzitým si nakrájajte mrkvu a paradajky na malé kúsky.K cibuľke pridajte mrkvu, poduste 5 minút.

3. Krok

Potom pridajte bravčové mäso a opekajte na silnejšom plameni za stáleho miešania ešte asi 3 minúty. Nakoniec pridajte paradajky, vývar, osoľte a okoreňte.Duste všetko zhruba 45 minút.

4. Krok

Ak je omáčka príliš riedka, nechajte ju trošku vypariť. Pridajte paradajkovú omáčku a nechajte celú zmes ešte raz prevariť. Nakoniec podľa potreby pridajte ochuťte soľou a čiernym korením.

5. Krok

Podávajte s penne – môžete použiť aj rôzne zdravšie alternatívy - bezlepkové, konjakové či celozrnné.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4791 receptov

Kuracie mäso

782 receptov

Mäsité jedlá

2234 receptov

Mascarpone

340 receptov

Zapekané

285 receptov

Raňajky

1452 receptov

Večera

4502 receptov