Boloňská omáčka bez mäsa
Tento recept na Boloňskú omáčku bez mäsa je ideálny pre tých, ktorí sa stravujú vegetariánsky alebo vegánsky. Táto omáčka je plná chutí a prichádza s množstvom ingrediencií, ktoré sa dokonale dopĺňajú.
Ingrediencie
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 veľké mrkvy
- 1 paprika
- 1⁄2 Lyžice bazalky
- 1⁄2 Lyžice oregana
- 1 konzervované paradajky
- 2 Lyžice sójovej omáčky
- soľ a korenie podľa chuti
- 400 g cestovín
Najnovšie letáky
Postup
Rozohrejte olivový olej na strednej teplote v hlbšej panvici.
Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.
Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku a orestujte ich zhruba 5 minút, kým nebude zelenina mäkká.
Pridajte bazalku a oregano a za stáleho miešania varíme asi 1-2 minúty.
Pridajte nasekané paradajky a sójú omáčku a dôkladne premiešajte.
Nasaďte pokrievku a nechajte to variť na nízkej teplote, občas premiešajte, asi 15-20 minút.
Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale a necháme odstáť.
Podľa chuti dochutíme omáčku soľou a korením.
Servírujeme boloňskú omáčku s cestovinami a posypeme čerstvou bazalkou.