REKLAMA

Boloňská omáčka bez mäsa

Tento recept na Boloňskú omáčku bez mäsa je ideálny pre tých, ktorí sa stravujú vegetariánsky alebo vegánsky. Táto omáčka je plná chutí a prichádza s množstvom ingrediencií, ktoré sa dokonale dopĺňajú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 veľké mrkvy Pridané do
  • 1 paprika Pridané do
  • 12 Lyžice bazalky Pridané do
  • 12 Lyžice oregana Pridané do
  • 1 konzervované paradajky Pridané do
  • 2 Lyžice sójovej omáčky Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 400 g cestovín Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Rozohrejte olivový olej na strednej teplote v hlbšej panvici.

2. Krok

Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.

3. Krok

Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku a orestujte ich zhruba 5 minút, kým nebude zelenina mäkká.

4. Krok

Pridajte bazalku a oregano a za stáleho miešania varíme asi 1-2 minúty.

5. Krok

Pridajte nasekané paradajky a sójú omáčku a dôkladne premiešajte.

6. Krok

Nasaďte pokrievku a nechajte to variť na nízkej teplote, občas premiešajte, asi 15-20 minút.

7. Krok

Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale a necháme odstáť.

8. Krok

Podľa chuti dochutíme omáčku soľou a korením.

9. Krok

Servírujeme boloňskú omáčku s cestovinami a posypeme čerstvou bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov