Börek z panvice z tenučkého cesta
Výborný syrový Börek z velmi tenučkého cesta. Zvnútra mäkučký a zvonka pekne chrumkavý😊👌 Podla tohto receptu ho zvládne hravo každý!!!
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 350 ml voda
- 1 kl soľ
- Olej podla potreby
Plnka
- 1 zväzok petržlen
- 250 g syr v slanom náleve
- 50 g maslo
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Z múky, soli a vody si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré vymiesime do bochníka. Cesto rozdelíme na 5 častí a znova vymiesime do bochníčkov. Bochníčky potrieme poriadne olejom a necháme 25 minút postáť.
Na plnku si nadrobno pokrájame petržlenovú vňať a rozmrvíme kravský syr. Ja používam turecký syr v slanom náleve.
Po uplynutí času keď už cesto postálo, ideme robiť náš börek🙂 Olejový bochníček položíme na hladkú dosku. Následne začneme rukami cesto od stredu smerom von roztláčať. Pomáhame si trochou oleja, aby sa nám ruky na ceste šmýkali a tým aj na tenučko roztláčali cesto👍 Musíme dostať tenučký velký kruh.
Následne zložíme 2 protilahlé strany cesta tak, aby sa prekrývali a aby sme dostali akoby dlhý široký pás. Do stredu dáme trochu syra, posypeme vňaťou, trochu osolíme a položíme naň tenučký plátok masla. Zakryjeme jednou stranou cesta. Teraz znova dáme syr, vňať a osolíme. Napokon prikryjeme aj druhou stranou cesta tak, aby sme dostali štvorec🙂
Börek pečieme na troške oleja na panvici. Börek sa pečie na strednom ohni pár minút, za častého otáčania/prevracania. Otáča sa asi 4x, keďže sa tie vnútorné pláty cesta musia tiež prepiecť🙂
Börek chutí výborne. Zvnútra je mäkučký le zvonka je pekne chrumkavý🙂 Kombinácia syra a petržlanovej vňate je výborná. Tento börek môžem len odporučiť!!! Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube