REKLAMA
Boršč z kvasenej kapusty SCD
Odstavíme, dochutíme sekaným kôprom. Na tanieri dozdobíme jogurtom SCD.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1000 g mäsa morčacie stehno horné
- 1 bravčová kosť
- 2 pl slnečnicový olej alebo masť
- 100 g cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 400 g cvikly môže byť uvarená
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 100 g petržlenu
- 100 g tekvice
- 400 g paradajky v konzerve krájané
- 700 g kvasenej kapusty
- 2000 ml vody
- 1 ČL drvená rasca
- 2 čl mletej červenej papriky
- 1 čl kurkumy
- 1 ČLml čier korenia
- 3 ks bobkový list
- 6 guličiek nového korenia
- čerstvý nasekaný kôpor mrazený
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Na masti /oleji/ orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme zeleninu nakrájanú na menšie kocky /mrkvu, petržlen. zeler, tekvicu, cviklu.
2. Krok
Pridáme koreniny, osolíme.
3. Krok
Opekáme,kým zelenina pustí chuť./5 min./
4. Krok
Vložíme umyté mäso nakrájané na malé kocky. Dusíme a miešame, kým mäso pustí vlastnú šťavu./10 min./
5. Krok
Pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou a varíme asi 40 min. Potom vložíme kyslú kapustu a povaríme 30 min. Kapusta nesmie byť rozvarená.
6. Krok
Odstavíme, dochutíme sekaným kôprom.
7. Krok
Na tanieri dozdobíme jogurtom SCD.